Mezoterápia

A mezoterápiát egy francia orvos Dr. Michel Pistor fedezte fel és fejlesztette. Elsődlegesel orvosi céllal fájdalomcsillapításra készítette. A mezoterápia alkalmazása a kozmetikai piacon, húsz évvel ezelőtt kezdődött, amikor egy brazil orvosnő, a zsírszövetekbe foszfatidilkolint juttatott be, aminek hatására a kezelt szövet összezsugorodik. Innentől fogva lett a szépségipar elválaszthatatlan része. A mezoterápia görög eredetű szó, mezo jelentése center, terapia pedig kezelést jelent. Tehát a mezoterápia a szöveti rétegek központjába irányuló kezelés. Az eljárás során a bőr középső rétegébe, injekcióval történő beadással homeopátiás és hagyományos alacsony dózisú szerek vihetők be.

A kozmetikai mezoterápias eljárások a bőr fontosabb esztétikai problémáira hatékony és eredményes megoldást nyújt. Bőrünk rugalmasságának visszanyerésében egyre több és jobb technológia és hatóanyag áll a rendelkezésünkre. A bőrápolási kutatásoknak köszönhetően kíváló antioxidánsok és öregedésgátló termékeket használhatunk öregedési folyamataink lassításában.

A mezoterápia egy olyan bőrfeszesítő eljárás, melynek során különböző hatóanyagokat juttatunk a bőrbe. Mezoterápiát végezhetjük tűvel és tű nélkül. A tűvel végzett kezelés során nagyon vékony injekciós tűvel, sok szúrási ponton kerül befecskendezésre a ránctalanító anyag. A tűk különböző hosszúságuak is lehetnek, ez attól függ, hogy bőr melyik rétegét akarjuk kezelni. A kezelés aktiválja a kollagén és rugalmas rostok termelődését, fokozzák a bőr anyagcseréjét, elősegítik a bőr regenerációját. Hatásukra a bőr rugalmasabb, puhább tapintású feszesebb lesz. A kezelés biztonságos, megismételhető akár többször is.

Mezoterápiával hatékonyan kezelhetőek a striák, a cellulit és a hajhullás is. Fontos azonban a kúraszerű alkalmazása, minimum 4-5 kezelés javasolt,2-4 hetente. A tű nélküli mezoterápiás, azaz elektroporációs készülékeket elsősorban a szépészeti kezelések elvégzésére alkották meg. Ez egy rendkívül hatékony alternatív módszer a hatóanyagok mélyebb rétegekbe történő bejuttatására, fájdalmas szúrás és vágás nélkül. Egy új technika, amit azért fejlesztettek ki, hogy segítse az aktív anyagokat áthatolni a bőr felső rétegein, teljesen fájdalommentes, relaxáló hatású. Az eljárás során lehetővé válnak makro- és mikro molekulák bejuttatása egyaránt, beleértve azokat a tömény hatóanyagokat is, melyeknek molekulasúlyuk magas, pl. kollagén, elasztin, hyaluronsav, aminosavak és vitaminok, amik feszessé, üdévé, fiatallá változtatják bőrünket.

A kezelés azonnali bőrfeszességet biztosít, az arckontúr feszesebbé válik, tartósan megszűnik a száraz érzés, a ráncok sokat finomodnak, a megereszkedett bőr teltebbé válik . A láthatóan fiatalosabb  megjelenés hosszabb időre megmarad, illetve megelőzi a további ráncok kialakulását is. A kezeléshez felhasznált hatóanyagok 100% tisztaságú orvosi mezoterápiás anyagok, előre elkészített koktélkeverékek és egyénileg összeállított hatóanyagok is bevihetők a bőr mély rétegeibe. A beavatkozás allergia- és mellékhatás nélküli, mivel analitikai tisztaságú, steril, bőrbarát anyagokat juttatunk közvetlenül a sejtekbe és a szövetekbe.

A kezelés menete:

  1. A bőr letisztítása
  2. Tonizálás-zsírtalanítás-fertőtlenítés
  3. Mikrodermabrázió/hydroabrázió
  4. Elektroporáció (15-20 perc)
  5. Helyspecifikus tápláló pakolás