Led Maszk

Kezelès csak 2.500 Ft!

A LED a Light Emitting Diode, magyarul fénykibocsájtó dióda kifejezés rövidítése. Ezek különböző hullámhosszúságú, ennek megfelelően különböző színű fényt bocsájtanak ki.  A LED fényterápiás maszk működése azon az élettani elven alapul, hogy ezek a LED lámpák által kibocsátott meghatározott hullámhosszúságú fény energiáját a bőr sejtjei elnyelik és azt a sejtek által hasznosítható intracelluláris energiává, ATP-vé alakítják. Ennek hatására egyrészt egyes enzimek aktivitása (kataláz, szuperoxid-dizmutáz) fokozódik. Ezek az enzimek nagy szerepet játszanak a szervezet méregtelenítésében, a káros anyagok semlegesítésében és a szervezet sejtszintű védekezésében. Másfelől pedig a LED-fény hatására fokozódik a sejtmegújulásban szerepet játszó bázikus fibroblast növekedési faktor (BFGF) és az epidermális növekedési faktor (EGF) elválasztása, amelyek stimulálják a kollagén termelődését, a kollagén rostok átrendeződését és gátolják a melanin képződését. A sejtmegújulás és az új kollagén termelődése révén pedig javul a bőr feszessége és rugalmassága, csökken a ráncok száma, elhalványulnak a barna pigmentfoltok.

Fényterápiás hatások

A fényterápiás kezelés a különböző hullámhosszúságú fények élettani hatásaira alapul.

Piros
Hatására fokozódik a sejtek aktivitása, javul az anyagcseréjük és elősegíti a kollagén termelődését. Ennek eredményeképpen fokozódik a bőr feszessége és rugalmassága, javul a bőr állapota, csökken a ráncok száma és mélysége, a a tág pórusok összemennek és számuk csökken. Fokozza az antioxidáns enzimek elválasztását, amelyek semlegesítik a káros peroxid gyököket, valamint a melanin-termelés gátlásával fehéríti a bőrt, illetve halványítja a pigmentfoltokat. A kezelés hatására a bőr megjelenése fiatalabb lesz.

Kék
A kék fény elsősorban gyulladáscsökkentő és anti-bakteriális hatású, de bőrre nincs káros hatással. Súlyos pattanásos arcbőr esetén képes a gyulladást okozó propionibakteriumokat elpusztítani, az aknés gyulladást ezáltal csökkenteni. Rendszeres kezelés hatására javul a bőr állapota, megszűnnek a pattanások és elkerülhető a súlyos hegek kialakulása.

Zöld
A zöld fény előmozdítja a bőr egyensúlyának helyreállítását, nyugtatja azt kipirosodás esetén. Kimutatott kedvező hatása rozáceás, pszoriázisos vagy ekcémás bőrnél. Emellett halványítja a pigmentfoltokat és elősegíti a sebek gyógyulását.

Sárga
A sárgafény javítja a sejtek légzését, oxigéncseréjét, energiát ad a sejteknek. Hatására javul a nyirokkeringés, a bőr immunvédekezése, csökken a bőr pirossága és gyorsul a sebgyógyulás.

Lila
A lila a vörös és a kék keveréke, amely így egyesíti a két fény terápiás hatását. Különösen kedvező a pattanásos bőr kezelésére és az aknés hegek eltüntetésére.

Cián
A cián szín egy a kékes.zöldes tartományban lévő színspektrum. A kezelés növeli a sejtek energiaszintjét és javítja anyagcseréjüket.

Fehér
A fehér a fény teljes spektrumát felöleli. Mélyre hatol a bőrben és felgyorsítja a szövetek anyagcseréjét. Hatására halványulnak a pigmentfoltok, csökken a finom ráncok száma és feszesebb lesz a bőr.

01 02