A különböző utóápoló készítmények között sokszor hatalmas az összetételi különbség, némelyik tartalmaz olyan anyagokat, melyek módosíthatják illetve 99%-ban módosítják is a tetoválás színét, gyógyulási folyamatát stb… Ezek azok a készítmények melyeket messziről kerülni kell!

vazelin, kőolajszármazék: eltömíti a pórusokat, nem tud szellőzni a bőr magyarul sokkal hosszabb a gyógyulási folyamat és nagy az esély rá, hogy elváltozik stb.

körömvirágkrém, aloe veraszintén nem javasolt. Szemkörnyékápolókkal nem tetoválást gyógyítunk és ezek a készítmények teljesen más összetételűek, mint amire a bőrnek a gyógyulási időszakban szüksége van. 

A készítmény ami nem gyorsítja fel a kellőnél jobban a sebgyógyulást, nem módosítja a tetováló festék színét, sebgyógyít, hámosít, nedvesen tartja a bőrt, hagyja szellőzni: a BEPANTHEN KENŐCS, csak és kizárólag a KENŐCS (nem Plus, nem Baby); a másik pedig a TattooMed Aftertattoo.

Utóápolás folyamata:

A tetoválás napján és másnap nedves vattával 1-2-3 óránként, határozott mozdulattal letörölni (savót, vért)

– Törlés után vékony rétegben BEPANTHEN KENŐCCSEL, fültisztító pálcika segítségével bekenni (nem ujjal mert az nem higiénikus).Ha leesett a var, a még fényes réteget is kenni kell mert az még korántsem gyógyult meg!